Jaslice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveta maša na Veliki planini


Poslovil se je nadškof Uran

Na današnjo veliko soboto, je Gospodar življenja k sebi sprejel našega upokojenega metropolita nadškofa Alojza Urana.

Spomnimo se ga v molitvi ter se Gospodu zahvalimo za vse besede in zglede, ki nam jih je preko nadškofa namenil. Nazadnje je našo župnijo obiskal lani, ko je našim birmancem podelil zakrament svete birme.

Bog naj mu bo bogat plačnik!
MIKLAVŽ 2018


25 LET ŽUPNIJSKE KARITAS STRANJE

 


Blagoslov obnovitvenih del na kapeli in župnišču


Zakonski jubilanti

Na Misijonsko nedeljo smo imeli praznovanje zakonskih jubilantov, ki  se ga je udeležilo devet parov, ki so praznovali 15, 20, 30, 40 in 55 let skupnega zakonskega življenja. Po maši smo imeli skupno druženje v učilnici. Upamo in želimo, da bo v naslednjem letu še več parov zbralo pogum in se bodo odločili da se tudi z mašno daritvijo Bogu zahvalijo za preživela skupna leta.


Dogodki v Zupniji

Spoštovani duhovniki,

glede na zaostrene razmere škofje določajo izredne ukrepe med katerimi so tudi odpoved vseh svetih maš z ljudstvom.

Portal Pridi in poglej omogoča neposredni video prenos svetih maš (s klikom na pasico Sveta maša na naslovni strani) in sicer vsak delavnik ob 7.00 in 18.30 ter ob nedeljah ob 8.00 in ob 10.00.

Spletna povezava neposrednega prenosa svete maše ob navedenih urah:http://zupnija-lj-koseze.rkc.si/prenos-rednih-svetih-mas-iz-zupnijske-cerkve/.

Posnetki svetih maš: https://www.youtube.com/channel/UCeycmer2RHFPC21CO6XGhLA

Starejše in dovzetnejše za okužbe povabite k neposrednemu spremljanju svete maše preko spleta. Kot smo pravkar izvedeli, bodo s ponedeljkom zaprte vse šole in vrtci, zato ta pobuda ni pretirana, saj je smrtnost zaradi koronavirusa ravno med starejšo populacijo največja.

Prosimo vas, da sporočilo o prenosu svetih maš delite tudi preko spleta (župnijskih spletnih strani, Facebooka – oz. delite našo objavo na Facebook strani) in tako omogočite spremljanje svetih maš starejšim!


Velika planina

Pridiga”


Delovna akcija


Procesija Zakal

Procesija Zakal (8 maj)

 


© 2020 Župnija Stranje | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress