Oznanila

Oznanila

Ce so problemi z prikazom, pritisnite (F5 – osvezevanje strani).

 

Župnijsko romanje h koreninam naše vere (ter Boštjanovo diakonsko posvečenje) Rim od srede 30.9. do nedelje 4.10.2020

Prve dni oktobra se bo naša župnija po več kot 15 letih spet odpravila na župnijsko romanje v sveto mesto Rim. Program romanja bo bolj točno določen potem, ko bomo že natančno vedeli koliko se nas bo na romanje prijavilo, da bomo lahko lažje organizirali hrano, prevoz, svete maše in podobno. Okviren program pa je naslednji:
1. dan romanja: sreda, 30.9.: Zgodaj zjutraj se z avtobusom odpravimo na pot proti Rimu. Popoldne bo prosti čas v hotelu in večerja, potem pa morda še obisk kakšne znamenitosti (odvisno od časa prihoda).

2. dan romanja: četrtek, 1.10.: dopoldne ob 9. uri je predvideno DIAKONSKO POSVEČENJE, ki ga verjetno vodil dunajski kardinal. Po posvečenju bo čas, za kosilo, v popoldanskih urah pa ogled mesta Rim. Zvečer večerja v hotelu.
3. dan romanja: petek, 2.10.: dopoldne okrog 8:30 je načrtovana zahvalna sveta maša v zahvalo za diakonsko posvečenje in v zahvalo za našo župnijo, ki jo bo verjetno vodil naš slovenski kardinal Em. dr. Franc card. Rode. Zatem sledi obisk Vatikana in grobov apostolskih prvakov Petra in Pavla. Obiskali bomo tudi baziliko svetega Janeza v Lateranu, ki velja za prvo cerkev sveta in se zato imenuje Mati vseh cerkva sveta. Zvečer nas čaka večerja v hotelu.
4. dan romanja: sobota, 3.10.: Po zajtrku v hotelu je načrtovana pot na jug Italije (približno 1:30h vožnje) na Monte Cassino, kjer je pokopan naš farni zavetnik Sveti Benedikt in njegova rodna sestra Sveta Sholastika. Tam bomo na njegovem grobu obhajali sveto mašo in prosili blagoslova za naše domače kraje. Ta kraj velja za začetek Evropske kulture, saj so prav tam Benediktovi prvi menihi začeli s poučevanjem kmetijstva, pisave, branja in drugih znanosti. Na poti morda naredimo še kak zanimiv postanek. Zvečer pa spet večerja v hotelu.
5. dan romanja: nedelja, 4.10.: Po zajtrku zgodaj zjutraj se bomo odpravili na pot proti domu. Obiskali bomo Orvieto, čudovito ohranjeno srednjeveško mesto v srednji Italiji, ki je poznano po svojem evharističnem čudežu. V stranjski kapeli se v oltarju namreč nahaja prt z madežem krvi, ki je med povzdigovanjem pritekla iz hostije, saj duhovnik ni veroval v resnično Jezusovo navzočnost v evharistiji. Tam bomo imeli tudi zaključno sveto mašo in prosili za dar vere.

Cena romanja: 350 eur na osebo. Za osnovnošolske otroke je polovična cena. V ceno je vključeno prenočišče, zajtrk in večerja, vstopnine, turistična taksa ter prevoz.
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na romanje prijavite najkasneje do Velike noči ( 10.april 2020). Ob prijavi boste plačali 50 eur., ostalo do sredine septembra. Če stroški presegajo vaše zmožnosti, se lahko obrnete na g. župnika. Naj to ne bo razlog, da se romanja ne udeležite.

 

© 2020 Župnija Stranje | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress