Karitas

Spoštovani sobratje,  

nadškof Stanislav je posnel nekaj besed ob tednu Karitas.   Posnetek na Youtube kanalu Nadškofije:

https://www.youtube.com/watch?v=fHWZCHGetXE  

In na Facebook profilu gospoda nadškofa: https://www.facebook.com/1445678398811010/videos/374690000462581/?__so__=channel_tab&__rv__=all_videos_card  

Povabljeni, da ga delite tudi na župnijskih straneh in drugih družbenih omrežjih, ter posredujete sodelavkam in sodelavcem župnijskih Karitas.   Ne pozabite na ogled današnjega koncerta Klic dobrote na TVSLO1 ob 20.05!

Boštjan Prevc, tajnik

Karitas Stranje je bila ustanovljena 8.oktobra 1993. V tistem času je bilo v državi Sloveniji dovoljeno v Cerkvi ponovno organizirati dobrodelnost in bratsko solidarnost v župnijskih občestvih. Namen Župnijske Karitas je odgovoriti na stiske malega človeka, prinašati v družbo več upanja in ljubezni. Karitas pomaga s konkretno pomočjo, v dejanjih in načrtovanimi projekti za socialno ogroženega človeka. Vsi prostovoljci delamo za dobrobit malega človeka, ki potrebuje materialno pomoč, prijazno besedo in pozornost.Sodelavci Karitas skušamo preceniti in oceniti stanje posameznika ali družine v stiski ne glede na osebnostne, statusne, nacionalne, verske, ideološke in politične razlike. Spoštujemo človekovo enkratnost in dostojanstvo.

V Župnijski Karitas Stranje dela 23 prostovoljk-cev, ki se srečujemo prvi petek v mesecu po večerni maši. Vsak prvi petek v mesecu pol ure pred mašo nas lahko pomoči potrebni obiščete pod kapelo.

© 2024 Župnija Stranje | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress